Holmik

2014. január 14., kedd

Előre 2014!

A legfontosabbal kezdeném.

Köszönöm minden olvasómnak az érdeklődést, aki pedig kommentet is hagyott itt, annak különösen! 

Remélem, hogy sikerült olyan tartalommal megtöltenem ezt az oldalt, amely szórakoztatja az ide látogatókat. A továbbiakban is ezen leszek, hozzásegítés gyanánt pedig nyugodtan lehet szórni a kritikai észrevételeket, akinek van - örülni fogok neki.

Alapvetően nem rajongok az újévi fogadalmakért, de ha fogadalmat nem is, egy áttekintést azért teszek arról, mi is várható tőlem 2014-ben.




Szóval az érdekfeszítő témák és célok:

Makettezés és hadijáték témakörében szeretném nem szaporítani, hanem befejezni az elkezdett projekteket. Jelenleg a Warhammeres törpe seregen, a nagy északi háborús svéd és orosz hadon, illetve a születésnapomra kapott vikingeken (és a hozzájuk illő, több mint 15 éve félig festett állapotban levő szászokon) dolgozom. A legutóbbi projekt elég váratlanul ért, a vikingeket ugyanis ajándékba kaptam, de így legalább lett ellenfele az angolszász hadseregnek is. Mivel óriási kedvencem ez a korszak Bernard Cornwell könyveinek köszönhetően, nagy örömmel fogom kifesteni a figurákat. Ez összesen körülbelül 80 figura, és ha elkészülök velük, vihetem is őket Impetust vagy más történelmi rendszert játszani a klubba.
Ez után illene végére járnom a GNW projektnek, kifesteni a meglevő figurákat, beszerezni a hiányzó svéd tüzérséget és orosz lovasságot, illetve ha kell, kicsit megnövelni a seregek méretét, és akkor szintén irány a klub! Közben a törpéket is kellene istápolnom, de ezzel egyelőre nem akarok sietni, mivel megfogadtam, hogy az új seregkönyv érkezéséig nem fogok semmi újat beszerezni hozzájuk.

Egyéb játékokkal úgy állok, hogy elhoztam otthonról a gótáblámat és a köveket, most már csak ellenfeleket kellene találnom. Régen, évekkel ezelőtt volt egy próbálkozásom gó-s csapat szervezésére, mérsékelt sikerrel. Viszont remek játék, és jó lenne foglalkozni vele időnként. A céges karácsonyra pedig mindenki kapott egy-egy pétanque-készletet, azt is jó lesz majd kipróbálni, amikor kicsit jobbra fordul az idő, és Peter Mayle könyveket olvasgatva rozébort akarok inni a lugasban szarvasgombás camemberttel, hogy provanszálnak érezzem magam.

Ami mindennél sokkal nehezebb - és számomra, bevallom, izgalmasabb - lesz, az a sportolás. Eddig csak szórványosan írtam erről a témáról, amióta pedig az Inkvizitor közönsége jár ide olvasni, azóta igyekszem az ennek megfelelő tematikára kihegyezni a blogot. De ez is az életem nagyon fontos része, úgyhogy erről is fogok írni hébe-hóba.
Annyi biztos, hogy nyáron szeretném megszerezni kung-fuból a második kék övet, ami bitang nehéz lesz. Sokat hagytam ki, és igaz, hogy most talán jobban mennek az edzések, mint valaha, még sok erőre és lazaságra kell szert tennem. Ennek érdekében olyan mókákkal szórakoztatom magam otthon, mint a kézenállás (és reményeim szerint hamarosan az abban végzett karhajlítások), húzódzkodások különböző válfajai, valamint az egylábas guggolás. Ezeket kellene gyakorolni, elmélyíteni, szükség szerint más mozgásokkal kiegészíteni, hogy nyárra a Strength, a Toughness és az Initiative értékem is elég magas legyen.

8 megjegyzés:

  1. Búék, már megint lemaradtam... meg kell fékeznem a blogrollomat

    Történelmiekre továbbra is bátorítanálak. Vikingeket festek most én is, 28mm gripping beast. Vagyis hát elkezdtem, aztán jöttek a vizsgák. Meg a GNW-t is, risk to takehez egy moderált haderőt: ökonóm megfontolásból az orosz dobozból lesz a svéd legénység is kifestve. Van 6 kicsit anakronisztikus extra ágyúm kozák rebellióból meg ECW-ből.
    Viszont arról, hogy megkezdett projekteket befejeznél, csak annyit: the ride never ends

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a bátorítást, most elkél! :-) Szeretném majd a ruszkik és az ikeások mellett az ottomán csapatokat is megcsinálni, meg kis szemhunyorgatással ezek a készletek elmennek a 7YW-hez is, és akkor ha veszek hozzájuk HaT poroszokat, megvan a pomerániai háború is... valóban, ennek a projektnek sosem lesz vége, mindig új alprojekteket fog fialni. Legnagyobb örömömre!

      Törlés
  2. Nagy Északi Háború? Milyen szabályhoz készül a sereged?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre még semmilyenhez. András régebben javasolta, hogy egyesével talpaljam őket, és meg is fogadom a tanácsát. Majd csinálok gyűjtőtalpakat, és az aktuális szabály követelményei szerint kirakom a csapatokat.
      Alkalmas szabályra viszont köszönettel fogadok tippeket a tapasztalt hobbitársaktól! :-)

      Törlés
    2. Ezt nagyon dícsérik, de én még nem próbáltam:http://www.leagueofaugsburg.com/shop/product-78.html

      Törlés
  3. "Peter Mayle könyveket olvasgatva rozébort akarok inni a lugasban szarvasgombás camemberttel, hogy provanszálnak érezzem magam." ....ez tetszik. :)

    BUÉK!

    UI: Kézenállásból karhajlítás?? Azt látnom kell majd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szó ami szó, elég bátor voltam ennek a célnak a kitűzésénél, egyelőre még a kézenállás stabilizálása és tanulása a prioritás. :)

      Törlés